úterý 20. ledna 2015

Sladké potěšení

                           
      Karamelové řezy

Doba přípravy: asi 35 minut
přísady:
Na těsto:
• 450 g polohrubé mouky
• 1 balíček Droždí Dr.Oetker
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• špetka soli
• 1 vejce
• 250 ml vlažného mléka
• 50 g změklého másla nebo margarínu

Na potření:
• 120 g medu
• 150 g rozpuštěného másla nebo margarínu
• 50 g cukru
• 5 PL mléka
• 100 g strouhaného kokosu

Na krém:
• 150 g cukru
• 750 ml mléka
• 2 balíčky Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 1 balíček (6 plátků) Želatiny v plátcích Dr.Oetker
• 250 ml smetany ke šlehání

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)
• váleček

Příprava:

1. Na přípravu těsta smícháme v míse mouku a droždí. Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, mléko, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Vykynuté těsto vyválíme na plát o velikosti 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení.

2. Na potření smícháme med, máslo nebo margarín, cukr, mléko a kokos a směs rovnoměrně rozetřeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 ° C
Horkovzdušná trouba: 180 ° C
Plynová trouba: stupeň 4

Doba pečení: asi 15 minut

3. Ještě teplý korpus nožem rozdělíme na 4 díly.

4. Na přípravu krému ve větším hrnci zkaramelizujeme cukr do světle hnědé barvy. Opatrně postupně přilijeme 500 ml mléka a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. V 250 ml mléka rozmícháme pudinky a vlijeme je do vroucího karamelového mléka. Za stálého míchání asi 1 minutu povaříme. Uvařený pudink necháme za občasného promíchání vychladnout.

5. plátkový želatinu připravíme podle návodu na obalu a rozehřátou vmícháme do vychladlého pudinku. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do pudinku. Jednotlivé čtvrtiny korpusu podélně rozřízneme a naplníme krémem.


                        










Žádné komentáře:

Okomentovat